Gönderen Konu: Yemen’de kaçak Türk silahları ele geçirildi !  (Okunma sayısı 2438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!

Alıntı yapılan: radikal.com.tr
Yemen'de 'bisküvi kutusunda silahtan' sonra bu kez Aden Limanı'nda Türkiye'den kaçak yolla ülkeye sokulmak istenen 3 bin tüfek ele geçirildi.
Sana ile Ankara arasında gerilime yol açan Türk malı silahların Yemen’e sokulmasıyla ilgili krize yeni bir halka eklendi. Yemen, Türkiye ’den kaçak yollarla ülkeye sokulmak istenen 3780 adet tüfek ele geçirildiğini açıkladı. Aden Limanı Gümrük Müdürü Muhammed Zumam, plastik ev eşyası olarak etiketlenen 63 kolide 60’ar otomatik tüfek bulunduğunu söyledi. SevkIyatın kim tarafından yapıldığı veya alıcının kim olduğu konusunda bilgi vermeyen Zumam, ele geçirilen silahlardan 115’inin T14 tipi av tüfeği olduğunu belirtti. Silahları taşıyan geminin Aden’e 16 Kasım’da yanaştığı kaydedildi. Türkiye’nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, Radikal ’e yaptığı açıklamada kasımdan beri kargoyu almaya gelen olmayınca gümrük yetkililerinin şüphelenip savcılık kararıyla koyteyniri açtırdığını ve silahları keşfettiğini söyledi. Konu basına yansıyınca Aden’e gidip kargoyu denetlediğini belirten Çorman, silahların Safir ve Kurtuluş marka olduğunu kaydetti. İhracatçı firma hakkında bilgisi olmadığını da ekleyen Çorkan, kuru sıkı ya da plastikten yapılma silahların modifiye edilip gerçek silaha dönüştürüldüğünü anlattı. Yemen’de ucuza mal edilen bu tip silahları gerçek silaha dönüştüren küçük atölyeler olduğunu belirten Çorman, Yemen’in Doğu Afrika’ya bir giriş kapısı olarak da kullanılmış olabileceğini vurguladı. Radikal’in ulaştığı Safir firmasından bir yetkili, “Biz de olayı basından öğrendik” dedi.
4 Kasım’da da Türkiye’den gelen bir konteynir içinde bisküvi kutularına saklanmış 3 bin tabanca ele geçirilmişti. Çorman bu konuda Türkiye’de Gümrük ve İçişleri bakanlıkları kanallarından yürütülen idari soruşturma henüz bitmediği için hukuki işlem başlatılmadığı bilgisini verdi. Dışişleri Sözcüsü Selçuk Ünal “Çatışma riskinin yüksek olduğu bir bölgede daha çok insanın ölümüne yol açabilecek böyle bir silah ihracatına izin verilmesi söz konusu dahi değildir” demişti. Kutuları gönderen Beyşehirli Dorcas’ın sahibi Mehmet Güneş de şu savunmayı yapmıştı: “Yasal yollarla av tüfeği ihracatı yapıyorum. Ancak silah değil bisküvi sattım. Gemi Suudi Arabistan’a uğramış orada, silah konmuş olabilir” demişti.

Dikkat çeken ölüm
Kutulardaki 120 milyon dolarlık silahlara el koyduğu için Devlet Başkanı Mansur Hadi’nin onur ödülüne layık gördüğü Tuğgeneral Galip Hassani 2 hafta önce 37 yaşında kalp krizinden ölmüştü. Yemen basını Hassani’nin Türk silahları yüzünden zehirlendiğini iddia etmişti. Çorkan bu konuda “Mesele benim için de muamma ama Türkiye ile ilgisinin olması imkânsız” derken Yemen’de silah ticaretiyle uğraşanların kanlı hesaplaşmalara girişmesinin de vakıa olduğunu belirtti. 20 ay önce Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’den Yemen’e giden gemiyi durdurup 16 bin silaha el koymuştu. Çorman bu konuda Türkiye’de gerekli cezai işlemlerin yapıldığını söyledi.

Alıntı yapılan: Rusya'nin sesi
Yemen, Aden limanında yine Türkiye yapımı kaçak saldırı tüfekleri ele geçirdiğini açıkladı.

Yemen gümrük müdürlüğünden alınan habere göre 115 Türk yapımı olmak üzere toplam 3.780 adet tüfek ele geçirildi. Silahları taşıyan geminin Aden Limanı'na 16 Kasım'da yanaştığı bildirildi.

Yemen Savunma Bakanlığı, 2012 Kasım ayının başında yine Aden'e gelen bir gemide, bisküvi kutularına saklanmış binlerce Türk yapımı silah bulunduğunu duyurmuştu.

Türkiye yönetimi, Yemen’e silah sevkiyatı için asla izin vermediğini duyurmuştu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, “Bahse konu silah sevkiyatı hiçbir şekilde tarafımızdan verilmiş bir izne dayanmamaktadır. Esasen çatışma riskinin yüksek olduğu bir bölgede daha çok insanın ölümüne yol açabilecek böyle bir silah ihracatına izin verilmesi söz konusu dahi değildir.” demişti.

Alıntı yapılan: Haberler.com
Dışişleri Bakanlığı Yemen'e Türk Silahları Sevkiyatı İddiasını Yalanladı

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in Aden Limanında Türkiye menşeli silah ele geçirildiğine dair Yemen basınında yayınlanan haberlere yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in Aden Limanında Türkiye menşeli silah ele geçirildiğine dair Yemen basınında yayınlanan haberlere yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada, bahsekonu silah sevkıyatının hiçbir şekilde Türkiye tarafından verilmiş bir izne dayanmadığı belirtildi

Bakanlık açıklamasında 24 Ocak 2013 tarihli Yemen basınında, Türkiye'den gelen bir geminin 15 Kasım 2012 tarihinde Aden Limanına indirdiği ve uzun süre alıcısının yükü talep etmemesi üzerine Yemen Gümrük makamlarınca incelenen konteynerde, yaklaşık 10 bin adet küçük boy tabanca ve 115 adet plastik mermi atabilen tüfek ele geçirildiği hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Sana Büyükelçimiz derhal Aden kentine intikal ederek Yemenli yetkililerle görüşmüş ve habere konu konteyner ile ele geçen malzemeleri incelemiştir. Bahsekonu silah sevkıyatı hiçbir şekilde tarafımızdan verilmiş bir izne dayanmamaktadır. Ülkemizden silah ihracatı, bu konudaki uluslararası mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmekte, buna ilişkin veriler, uygun uluslararası platformlarda şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır. Ülkemizden Yemen'e yönelik, bundan önce rastlanan diğer yasadışı silah kaçakçılığı vakalarında olduğu gibi, bu defa da konu derhal yetkili makamlarımıza aktarılmıştır. Bu olaya ilişkin olarak Yemen makamlarınca gösterilen işbirliğini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu tür yasadışı faaliyetlerin sorumlularının açığa çıkarılması ve izleyen dönemde tekrarının önlenmesi için Yemen makamları ile bugüne kadar olduğu gibi, yakın diyalog ve işbirliğimiz devam edecektir. İçinden geçmekte olduğu bu geçiş ve dönüşüm sürecinde Yemen'in istikrar ve güvenliğine, Yemenli kardeşlerimizin esenlik ve refahına yönelik desteğimiz güçlü biçimde sürdürülecektir. "

DHA(GE/İD)

Afrika Afrika duy sesimizi bu gelen müselman kardeşlerin ayak sesleri... :twisted: :twisted: :twisted:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=kwxWHFMKluo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=kwxWHFMKluo</a>

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.