Gönderen Konu: Türk Milliyetçiliği 2016'da Kontrol Altında mı?  (Okunma sayısı 2401 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Belki soruyu doğru şekilde soramamış olabilirim.
2016 yılında Türk Milliyetçiliği Türkiye'de ne ifade ediyor! denildiğinde bu sorunun bugünkü cevabı içinde, yansıyan portresi içerisinde tüm sorunların durumu gizlidir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kâh Siyasi Erk ile kâh başka organları ile Türk Milliyetçiliğinden ürker hale gelmiştir gibi bir tablo ile karşı karşıyayız.

Bugün Suriye'de Türk Milliyetçiliği nedir denilse, Suriye'nin içinde bulunduğu kaos ortamında Türk'üm diyebilmektir cevabını veririm.
Bugün Doğu-Türkistan'da Türk Milliyetçiliği nedir denilse, belki yeni doğan bir evlâda Türk veya müslüman adı verebilmek bile Doğu-Türkistan'da Türk Milliyetçiliği'nin şuan için ağababasıdır cevabını verebiliriz.
Bugün Türkiye'de Türk Milliyetçiliği nedir denilse galiba vereceğimiz hiçbir cevap bizi tatmin etmeyecektir.
Öyle ya Türk Dünyası'nın merkezi olan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde 2016'da kolay mı Türk Milliyetçiliği'nin açılımını yeterli bir şekilde yapmak. Tüm beklentiler Türkiye ve Türkiye'deki Türk Milliyetçileri eksenindedir.

Bugün 800 sene önceki geçmişimiz Diriliş Ertuğrul dizisi ile yalan yanlış Türk Milletine yutturulurken, 400-500 sene önceki geçmişimiz Muhteşem Yüzyıl'ın iki serisi ile yutturulurken, yakın tarihimiz ve bugünümüz ise Kurtlar Vadisi ile Türk Milletine yutturulmaktadır.

Bugün bence tek sorun siyasi iktidar değildir, bunu son dönemde terörle mücadelede TSK'ya biraz yol verdi diye iktidarı övecek değiliz diyerek özellikle vurgulamak isterim. Çünkü bugün terörle mücadele için bugünkü vaziyet içerisinde bulunmamız yine bugün mücadeleyi yapmaya müsade ettiğini sandığımız siyasi iktidarın kendi eseridir.

Türk Milliyetçiliği bence siyasi iktidar üstü bir mahiyette, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından tehlike gibi görülmekte ve kontrol edilmek istenmektedir. Bunu şunlara bağlıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tamamen bir dönüşüm yaşamakta, dönüştürülüp değiştirilmektedir bugün. Bu dönüşüm ve değişimin kabul edilmesi için ise bazı göze kulağa hoş gelen yeni güzellikler bu dönüşümün hızını kesmeden toplumda kabulünü sağlamak için göz boyama olarak piyasaya sunulmaktadır.

Peki Türkiye Cumhuriyeti Devleti neden kuruluş ilkelerinin ta kendisi olan Türk Milliyetçiliğini kendisine tehlike olarak görebilmektedir, bizi bu hale getiren sebeplerin başında elimizdeki malzeme geliyor.
Bugün Türkiye'de Türk olanların nüfusu, Türkiye'nin bir Türk Devleti olarak kalmasını zorlayacak seviyelere gelmiş yahutta gelmektedir.
Devlet eldeki malzemeye bakar, bugün eldeki malzeme malesef bulgurla helva yapılmaz irmik gerek, irmikle pilav yapılmaz bulgur gerek bir vaziyettedir.

Böyle karışık bir dönemde Türkiye'nin en marjinal topluluğu ise malesef Türkçülerdir.
Türkçüler Türk Milliyetçiliği'nin öz iken üvey sayılan/görülen evlatları konumundadır.


TTK,
TTK