Gönderen Konu: CEMAATIN YARGITAY BASKANI .  (Okunma sayısı 4127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
CEMAATIN YARGITAY BASKANI .
« : 07 Mayıs 2012 »
İşte Yargıtay'ın yeni Başkanı
Nazım Kaynak'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Birinci Başkanlığı için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca seçim yapıldı.

Seçimin ilk turunda başkanlığa Onüçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan ilk turda 201 üyenin oyuyla seçildi.

Diğer adaylar Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel 39, Beşinci Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul 92 oyda kaldı.

CEMAAT DESTEKLEMİŞTİ

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri İlhan Taşçı, seçim öncesi yaptığı haberde, geçen yıl HSYK tarafından “atanan” ve Nâzım Kaynak’ı blok olarak destekleyen yaklaşık 175 üyenin, hükümet-cemaat çekişmesi nedeniyle bölündüğünü öne sürmüştü. Cemaatin 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan’ı hükümetin ise 3. Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel’i desteklediği belirten Taşçı, 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul'un ise “bağımsız” aday olarak yarışacağını yazmıştı. Oylama sonucunda cemaatin desteklediği söylenen Ali Alkan ilk turda Başkan seçildi.

ALİ ALKAN KİMDİR?

1950 yılında Kızılcahamam'da doğan Alkan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1973 yılında mezun oldu.

Ankara'da hakim adayı olarak mesleğe başlayan Alkan; sırasıyla Pervari, Çayıralan, Haymana Hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığı ile Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1997'de Yargıtay Üyeliğine seçilen Ali Alkan, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, 14.09.2009 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 13. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na Daire Başkanı olarak seçildi.

Alkan, evli ve bir çocuk babası.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: CEMAATIN YARGITAY BASKANI .
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2012 »
 Nasil olduysa bu sefer ,Bülent Arincin allahi verdikce vermedi ! Gitti Nurcu Sa´IT´in tarikat lideri sarikli kardinal papaz  Fetullah Gülene verdi . Adamini Yargitaya baskan sectirdi . Üstelik ilk turda! Güc böyle birsey iste .  Daha önceden bindirilmis 160 hukukcuyu apar topar yargitay üyesi yapmalarinin ileriye ,yani bu günlere yatirim oldugunu ,tecrübe ile ögrenmis olduk. Böylece parlamenter sistemdeki gücler ayriligi ilkesi , AKP ve Nur tarikati arasinda , gücün paylasimi olarak degistirilmis oldu . Iktidar ve silahli kuvvetler AKP nin , emniyet ve yargi papaz efendi Fetullah Gülenin oldu . Görüyorsunuz iste ne kadar uyumlu calisiyorlar ! Alan memnun veren memnun ! Burada papaz efendinin resmi bir sifati olmadigini düsünebilirsiniz ! Nasil oluyorda yargitaya baskan sectiriyor diye sacinizi basini yolabilirsiniz ! Hic üzülmeyin ,Cankayaniza cumhurbaskani TBMM´ye hükümet , ordunuza GKB baskani sectiren papaz efendi hazretleri Yargitay baskanini hayda hayda secer . Bunlar daha birsey degil . Daha cok hizmetlerine sahit olacagiz ! ABD ´nin izni ,Israilin kavli ile, Milli bayramlardan kurtulduk . Yeni anayasa ile cumhuriyettende kurtuluyoruz . Memleketin topraklarindanda satarak kurtuluyoruz ! Bagimsiz hür ve vatansiz bir millet olmamiza az kaldi . Hamdolsun ! Durmak yok ihanete devam !
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: CEMAATIN YARGITAY BASKANI .
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2012 »
'Hocaefendi iki kişiyi önerdi' Gülen Cemaati'nin önde gelen ismi Taraf'a konuştu...
  Hareket'in önde gelen ismi açıkladı; Hoca Efendi'gelip isim istediler. Milletvekilliği için 2 isim verdi.

Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'e önemli açıklamalarda bulundu.

HOCAEFENDİ İKİ İSMİ MİLLETVEKİLLİĞİNE ÖNERDİ

Yeşil, 'Cemaat-hükümet çatışmasının arkasında birilerinin gayreti var. Belli ki bu çatışmada cemaat ve hükümet yıpranacak. Başbakan'ın hizmetten dostları var. Siyasette hizmeti seven insanlar var. Hocaefendi'ye 'Sizin önereceğiniz isimler yok mu' denildiğinde İlhan İşbilen ve Muhammed Selçuk'u önerdi' dedi

İşte Mustafa Yeşil'in öne çıkan o açıklamaları

"Nedim Şener ve Ahmet Şık'ı tutuklayanların, Cemaat üyesi oldukları için bu kişileri tutukladıklarına dair bir delil var mı?"

"MİT Müsteşarı'nı ifadeye çağıranlar nasıl bir maska ve niyetle, neyi hedefleyerek yaptılar bunu, ben de merak ettim. Hocaefendi'ye de sordum. 'Bu yargıçları tanıyor musunuz' dedim. 'Hayır, tanımıyorum' dedi."

"Tekrar sordum. 'Bu insanları tanımıyorsunuz ama, bunlar sizin sözünüzü dinleyen insanlar mı?' dedim. 'Benim sözümü dinleyenlerin, adalet-hak çizgisinin dışına çıkmaması gerekir. Bu insanları bilmiyorum" dedi."

"Elbette Hizmet'e taraftar savcılar var. Emniyet'te de bu insanlar var. Hizmet'e gönül veren, sempati duyan birkaç milyon insan var"


                 Ne dediysek o ! Adamlar kendileri itiraf ediyor . Hizmete taraftar savcilar varmis ! Yani papaz efendi Fetullah Gülenin gönüllü hizmetcisi savcilar varmis . Buna birde Yargitayi eklemis oldular. 200 tane hizmete taraftar Yargitay üyesi . Bunun adina yargi bagimsizligi diyorlar utanmadan.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.