Anket

AKP'nin Yeni Anayasası Referanduma Giderse Sonuç Ne Olur?

REDDEDİLİR
12 (75%)
KABUL EDİLİR
2 (12.5%)
SONUCU ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ BELİRLEYECEĞİNDEN TAHMİN EDEMİYORUM
2 (12.5%)

Toplam Oy Verenler: 15

Gönderen Konu: Akp'nin yeni Anayasa'si Referanduma giderse sonuc ne olur ?  (Okunma sayısı 7060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı daglargibi

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 250
AKP'nin yeni Anayasa calismalari sürüyor. Anayasa'dan Türklük kavramini da cikarmaya calisan Akp bu paketi meclise getirirse büyük bir ihtimalle MHP ve CHP'nin muhalefeti, Bdp'nin destegi ile karsilasacak bu durumda paket referanduma gider sizce böyle bir durumda sonuc ne olur ?
Benim tahminimce AKP Anayasa'dan Türklügü cikarmaya kalkarsa referandumda Güneydogu'daki kürt oylarina ragmen bunun tokatini yer ve bu paket gecmez.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Bunlar yas tahtaya basarlarmi hic ? Nabza göre serbet vermesini cok iyi biliyorlar.
Su "Akil(siz) adamlar" tantanasi bile yoldaki yeni Anayasa'nin millete yutturulmasi icin kurgulanmis tiyatrodan baska birsey degildir. Sikistiklari yerde sahneye yeni yeni oyunlar süreceklerdir.
Ah keske dürüstce meydanlara cikip; " biz yoldaki yeni Anayasa'dan Türklügü cikartacagiz, basta kürtlere olmak üzere tüm azinliklara özerklikte dahil istedikleri herseyi verecegiz bunuda yeni Anayasa ile güvence altina alacagiz" deseler millet uyanir lakin böyle yapmiyorlar. Kurbag örneginde oldugu gibi millet'te uyanma amareleri basladigi an suyun isisini düsürüyorlar, yüzseksen derece u dönüsü yapip milletin uyanmamasi icin bu sefer karalama ve "Vatan-Millet-Sakarya" edebiyatina basvuruyorlar.
Ben şu basina sizan Imrali tutanaklarindan umutluyum bir nebze olsun, belki o tutanaklardan dolayi büyük darbe yiyeceklerdir yoksa MHP veya CHP'nin bir halt yapacagini hic sanmiyorum zira Kilictaroglu daha bir kac hafta önce eger samimi olarak acilimi gerceklestirmek istiyorsaniz CHP olarak kredi veririz demisti yine MHP dostlar alisveriste görsün babinda gaz almaya yönelik aciklamalarla tabaninin gazini alip gündemi gecistirmeye calisiyor.

Velhasil bana göre simdiden neyin ne olacagini kestirmek mümkün gibi gözükmüyor. Bundan 10 sene öncesine kadar "olmaz, yapilamaz, yapamazlar, cesaret edemezler.." dedigimiz seyler bugün bir bir gerceklesiyor...Kisacasi Türkiye önümüzdeki günlerde cok seylere gebe, her an herseyin olmasi mümkün diyorum.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Bakanlık geri adım atıyor!

T.C. ibaresi yeniden tabelalarda yerini alıyor.
Türkiye'nin gündemine oturan T.C. ibaresi kalkıyor iddialarına son noktayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu koydu. Sosyal medyada da çok büyük tepki alan bu uygulamada bakanlık geri adım atmaya karar verdi.

İzmir'de gelen tepkiler sebebiyle üzerinde ’T.C.’ ibaresi bulunan eski tabela yeniden takıldı.

Bakanlığın başındaki T.C. ifadesinin kaldırılmadığını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sadece logodan kaldırılmıştı. Şimdi oraya da koyduruyoruz, bitti" dedi.

Kaynak: Vatan Gazetesi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nitekim yaniltmiyorlar bizi...Yukardaki iletimi daha bu haberi okumadan yazmistim. Aynen tahmin ettigimiz gibi nabza göre serbet veriyorlar. Teşbihte hata olmaz, kurbag örneginde oldugu gibi kazanin icine attiklari kurbaganin verdigi tepkiye göre suyun isisini yükseltiyorlar veya kisiyorlar. Hazirladiklari Türk düsmani yeni Anayasa´yi da iste bu düzenbazliklarla, bu takiyyelerle, bu ikiyüzlülüklerle milletimize yutturmaya calisacaklar.

Çevrimdışı Egenin Efesi

  • Gökbörü'nün izinde Tanrı Türk'ü korusun!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 178
Bakanlık geri adım atıyor!

T.C. ibaresi yeniden tabelalarda yerini alıyor.
Türkiye'nin gündemine oturan T.C. ibaresi kalkıyor iddialarına son noktayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu koydu. Sosyal medyada da çok büyük tepki alan bu uygulamada bakanlık geri adım atmaya karar verdi.

İzmir'de gelen tepkiler sebebiyle üzerinde ’T.C.’ ibaresi bulunan eski tabela yeniden takıldı.

Bakanlığın başındaki T.C. ifadesinin kaldırılmadığını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sadece logodan kaldırılmıştı. Şimdi oraya da koyduruyoruz, bitti" dedi.


Bunlar bu işlerin sadece meclis çoğunluğuyla olacağını sanıyorlar herhalde. Daha Türk Milleti gerçek tavır, düşünce ve iradesini ortaya koymadı. Bu işler öyle ben yaptım oldu şeklinde oldu-bittilerle olacağını sananlar öyle elim ve vahim bir sonla karşılaşacaklar ki, bu alçaklar Türkün gazabıyla karşı karşıya kalınca onlara sahip çıkan bile olmayacak.
Bu ülkenin adı olan TC (Türkiye Cumhuriyeti) kanla, irfanla kuruldu. Öyle üçbuçuk soysuzun mecliste oluşturduğu çoğunlukla ve üç-beş itin çemkirmesiyle mi değişecek?
Gökbörü'nün izinde Tanrı Türk'ü korusun!
Dün Efe'ydik, Zeybek'tik; bu gün: GÖKBÖRÜ'dür Adımız!

Çevrimdışı TANRIKUT

  • Türkçüler mutlak kurulacak olan, "Turan İmparatorluğunun" mimarlarıdır.
  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 94
  • Gökbörü Türkçüler Derneği
    • TÜRKÇÜ GELECEK BİRLİĞİ
Referandumda, A-KE-PE nin mutlaka ama mutlaka yapacağı hile ve düzenbazlıklar tutmazsa, Türk'ün tokatı ile her halde 15-20 takla atar, çıktığı deliğe geri döner....

Çevrimdışı kökini

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 19
  • TENGRİ TÜRKÜ KORUSUN!!
Emperyalizmin bizim milletimize aşırı dozda verilmesinden dolayı ırkdaşlarımızın çoğu artık millet kavramına değer vermiyor. Bizim ülkemizin milli gelirinin %63lük kesimi ülke nüfusumuzun sadece %8'i tarafından paylaşılıyor. Milletimizin %23'ü milli gelirden geriye kalan %27 kısımın %20lik kısmını paylaşıyor. Geriye kalan toplam %7lik kısım ise milletimizin %69'u tarafından paylaşılıyor. Açıkçası milletimizin %69'u aç; karnını doyurmaya zor para buluyor. Milletimiz aç bırakıyorlar bilerek ki yardım paketleri ve sadakalarla satın alabilsinler. Aç olan insan sizce önce ne düşünür? Bence doğal olarak karnını doyurmayı düşünür. Karnı aç olan bir insana her şeyi yaptırabilirsiniz, yeter ki açlığını giderin. İşte milletimiz böyle bir durumda iken eğer anayasa çalışması referanduma giderse bence milletimizin aç olan kısmınında karnı doyurularak referandumdan evet sonucu çıkacaktır. Bizim Türkçüler olarak bir an önce halkımızı bu açlıktan nasıl kurtaracağımızı ve yüce Türk milletini yeniden tarihindeki şanlı günlere ulaştırmak için neler yapacağımızı düşünüp ardından hemen uygulamaya geçmemiz gerekiyor. Yoksa zaman geçiyor ve zaman hiçbir zaman geriye gitmez her zaman ileriye gider. Ulu Tengri'nin esenliği üzerimize olsun!!
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!!

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Anayasa ihtiyac hasil oldugundan degil , dünyayi yeniden sekillendiren güclerin talimati ile degistirildiginden, direktifi uygulama ile memur hükümetimiz referandumda hata yapmaz ! Referandumda secmen hilesi dahil , rüsvet mekanizmalarini calistirip , devletin tüm olanaklarini seferber ederek istedikleri sonucu (kendilerinin tayin edecegi oy farki ile ) alacaklarini saniyorum. Aslinda sanmiyorum bundan eminim! Saglikli düsünen her Türk icin AKP nin on senedir tek basina iktidar olmasi anormal degilmi ? Son secimde kaynagi belirsiz alti milyon oy´un akibeti ne oldu ? Ihanetin referandum sonucunu sans´sa birakacagini düsünmek saflik olur. Adamlar iktidar olmanin ilmini bulmuslar , secimler referandumlar is´in formalitesi .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
ÖZETLE:

''İşte anayasa projesi

Sıfırdan anayasa yazıldığı için öncelikle bütün partilerin uzlaşmasıyla ek bir madde çıkarılır.
Partilerin uzlaşma sağladığı maddeler TBMM’nde kabul edilir. Uzlaşma olduğu için 367 oyu bulmada zorluk yaşanmaz.
Meclis’teki 4 partinin uzlaşamadığı konu başlıkları belli. Bunlar kısaca ‘Vatandaşlık tanımı, ana dilde eğitim, resmi ideoloji, din hürriyeti’ başlıkları altındaki konular. Şentop, bunlara bir de Cumhurbaşkanı’nın yetki ve sorumluluklarını ekliyor. Bu başlıklarla ilgili düzenlemelerin 10 maddeyi geçmeyeceği sanılıyor.
İşte bu 10 madde için her siyasi parti çözüm önerilerini paket haline getirir. Partilerin önerileri farklı renkler ya da A, B, C, D şeklinde pusulada yer alır. Vatandaşlar istediği seçeneğe oy verir.
Bu paketlerden yüzde 50’yi alan yeni anayasa maddesi olur. Eğer hiçbir paket halkın yarısının oyunu alamazsa en çok oy alan iki paket için yeniden referandum yapılır. ''

BU DEMEKTİR Kİ REFERANDUM ÜSTÜNE REFERANDUM YAPILARAK AKP BU İŞİ BİTİRİR GİBİ GÖRÜNÜYOR.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!