Türkçü Turancı Otağ
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  
GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜ TURANCI DERNEĞİ | GÖKBÖRÜ ULAK | Ulak Posta: soruhunturk [[@]] gmail [.]com

Gönderen Konu: Türkiye'de ki Çerkezler  (Okunma sayısı 17324 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yürüyen battaniye

• Ziyaretçi
Ynt: Türkiyedeki çerkesler
« Yanıtla #15 : 08 Aralık 2006, 07:44:48 »

Alıntı yapılan: KumanBatur
Elbet Kürtler kadar yumruk altında tutulası bir öbek değildir.Ama Atsız Ata'nın vasiyetnamesinde geçer.GayriTürk gayriTürktür.

Bence benim demek istedigimi tam anlamamıssın, cerkezlerin en az kürtler kadar tehlikeli olan yönleri vardır, hatta daha tehlikeli. Cünkü bu adamlar tip olarakta, dil olarakta, Türk'lerden ayıramadıgımız bir güruhtur, bunun icin ilerideki yasanacak cerkez tehlikesi, kürt tehlikesinden daha kötü olabilir. Bunların adetleri hakkında hicbirsey bilmiyor sayılırız, bu cok tehlikeli bir durumdur. Düsmanın bilineni ve görüneni evládır lakin görünmeyeni en tehlikelisidir.

bırsey sormak ıstıyorum bu duyguya nereden kapıldın hangı tavır hareket konusma senı bu dusunuceye sevkettı
ve çerkezlerin zaten vatanı var kafkasya bunu unutma....

ATASAGUN

• Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Öğreniyor...
« Yanıtla #16 : 08 Aralık 2006, 08:40:22 »

bırsey sormak ıstıyorum bu duyguya nereden kapıldın hangı tavır hareket konusma senı bu dusunuceye sevkettı
ve çerkezlerin zaten vatanı var kafkasya bunu unutma....

Çerkezler mi dadandı şimdi de?

Deli

• Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #17 : 08 Aralık 2006, 08:44:26 »

Türkiyemizdeki ilk komünist harekatlardan birini yapan Çerkez Ethem Nejat adında bir itoğlu ittir.Diğer Çerkez Ethem'in yaptığı icraatı söylemeye gerek bile yok.Çerkezler pek çok kerede isyan etmişlerdir.

Mehmet Arif'in Başımıza Gelenler kitabını okuyunuz.Çerkezlerin nasıl bir yaratık olduklarını görürsünüz.Adamlar savaş esnasında buldukları öküz,at,sığır vs. gibi ganimetleri köyleri 20 günlük mesafede de olsa evine götürüp getirirmiş.Bu yaratıklar para canlısıdır.Para canlısı olan korkakta olur.Mehmet Arif dininden olanlara laf söylemek istemediği için onlara "savaşta iyi döğüştüler,çok cesurlar" diyor fakat İstanbul'a gönderilen mesajlarda muavine ordusunda ki (bunlar iki bin akdar Kürt - iki bin kadarda Çerkez ve yerli halktan oluşan ordudur)askerlerin "fevkalade korkak olduklarını ve bunların ilk olarak kaçtığı sonradan bunlar yüzünden ordunun tamamının bozulduğu" yazılmıştır.

Kırım Hanlığının Moskof ile ölüm dirim savaşına tutuştuğu zor günlerinde isyan edip ordumuzu kahpece pusuya düşüren ve galip gelen yine bu it soylarıdır.

Bu kitaplarda yazılan şeylerdi,birde kişinin  gözlemi vardır.Örnek veririsem epey önce bir tane adamın proğramını seyrediyordum.Yanılmıyorsam Bolu'daydı , bir Çerkez düğününe katıldı.Proğramı sunan adam espiri olsun diye düğünün arasına atıldı bir tane hanım ile Çerkez göreneğine uymaya çalışarak dans etmeye kalkıştı,becermeyince kadını bıraktı gitti.Kadın ne isterse beğenerisiniz "Beni dans ederen yanlız bıraktın bana altın veya para vereceksin" dedi.

Adamlarda ki para sevdası "Leyla ile Mecnun" misali bir hal almış.Çerkezler hep bizim zengin Türklerle evlenir ,fakir Türk'e kız vermezler zaten kızda "fakir" diye gitmez.

Bugün Çerkezlerin sayısı az sırtı pek karnı tok.İlk buldukları fırsatta yine isyan edeceklerdir.Onlarda Kürtler gibi üresin o zaman onlarda devletimizin başına dert olurlar.Bu yara büyümeden,mikrop kapmadan  deşilmeli.

Saygılarımla
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Deli

• Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #18 : 08 Aralık 2006, 08:57:26 »

Kafkasya Çerkez'in değil Türk'ün vatanıdır.Asırlarca orada bizim atımızı koştu çağı gelincede yine koşacak.Kafkasya'da  o devirde Moskofla mücadele eden sadece Şeyh Şamil değidli.Ama nedense hep Şeyh Şamil anlatılır.Oradaki Türklerin topraklarına Moskof  girmeye dahi korkmuş ve girememiştir.

Şeyh Şamil,Osman Batur'un at uşağı dahi olmaz,ama kimse Osman Batur'dan bahsetmiyor.Kendi ırkımızın kahrmanalarına sahip çıkmıyor Şeyh Şamil denilen bir veledül zinanın destanına(!) sahip çıkıyoruruz.Bunun gençlerdeki tesiri bilinç alında bir Çeçen kokrusu ve aşşağılık duygusudur.

Çeçenide-Çerkezide bizim düşmanımız Türk ırkından olmayan kim olursa olsun isterse şu geleceği söylenen ve Türklerle savaşıp bizi yeneceği söylenen Mehdi'de gelecekteki düşmandır.

Saygılarımla

Deli

• Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #19 : 08 Aralık 2006, 09:35:47 »

Baybars sen hiç Çatlı'nın resmine bakmamışsın galiba.Kokrut Eken'e,Sedat Peker'e,Muhsin'e Çerkez dedin çıktın.Arkadaş sana "emin misin?" diye sormuş sen "kesinlikle eminim "demişsin.Hani nasıl eminsin.Elinde belğen mi var,soy ağaçlarını mı inceledin? Hee eğer bunları yaptıysan tamam bize göstermek zorundasın ama yok eğer şu arkadaşım söyledi,şu dedi,şunda gördüm,konuşurlarken duydum dersen o zaman arkadaş sana "emin misin ?"diye sorduğunda çocukça  "Emin değil Baybarsım" deseydin.

"Aklıma ilk gelen bunlardı "demişsin dur ben senin aklına bir tane daha getiriyim Kazım Karabekir'de mi Çerkezdi?.Onada Çerkez diyen bir zat-ı muhterem görmüştüm.Fakat bunlar hoş hayaller.Kazım Karabekir Paşa köklü bir Tanrı soylu ,Bozkurttur.

Yapmayın bunları ,Irkçılık ülküsünü güdüyoruz burda bir tanesi sana inansa ne olur?Çatlı'dan da,Korkut Eken'den de soğur.Hadi Muhsinle Sedat Peker'i geçtim.Ama ortaya önemli  bir laf atıp belğe göstermemek olmaz.Eğer sözlerin doğru ise belğe göster seni bunlardan emin eden elbet bir belğe ortada vardır.

Saygılarımla

Hun Türk

• Yazılım Sorumlusu
  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • TTK
    • http://www.hunturk.net
« Yanıtla #20 : 08 Aralık 2006, 11:30:22 »

Arkadaşlar soru soranda zamanında yasaklanmış. Şimdi ki forum yazılımına geçince "üyeliği iptal edilmiş" yazısı görünmüyor.
TÜRK IRKÇILARI / ANKARA

TeknikTürk

• Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #21 : 08 Aralık 2006, 14:35:10 »

Herşey sırası ile.Önce kürtler,sonra ümmetçiler,sonra çerkes laz kımıl yaprak biti...vs..

tungaturan

• Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • ben TÜRK AZ_Sİ
« Yanıtla #22 : 09 Aralık 2006, 19:39:53 »

Evvela Atsız atanın sözüyle başlayalım:Yağmur'a Vasiyet'inde çerkesleri de iç düşmanlarımız olarak göstermektedir.
       İkinci olarak çerkesler de en az kürtler kadar zararlıdır ama kürtler kadar fazla nüfusa sahip olmadıkları için seslerini çıkarmazlar.benim yaşadığım kentin dışında çerkes köyleri var.onları tanırım.kendi ırklarına çok düşkünler.çerkes Türk ayrımı yaparlar.ikisi bir araya gelince Türkçeyi bırakır kendi dillerini konuşurlar ve ellerine fırsat geçince, en küçük fırsatta bile arkadan vurmaktan çekinmezler.bence bunların kürtler ya da diğer azınlık topluluklardan hiç farkları yoktur.
      ayrıca çerkeslerden Türk milliyetçiliğinde sembol olmuş kimseler çıktı diyen arkadaşlar çerkes etem denen yunan yanlısı haini unutuyorlar galiba.baybars kardeşim çerkeslerin ayrımcılık yapmadığını nereden biliyorsun internet sitelerin egir de bak bakalım.her çerkes zaten başlıbaşına ayrımdır.bir de faaliyette bulunmalarına gerek yok.
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.

tungaturan

• Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • ben TÜRK AZ_Sİ
« Yanıtla #23 : 09 Aralık 2006, 19:49:25 »

baybars çerkeslere neden böyle bir yaklaşımda bulunmayı kendine vazife edindin?
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.

9tuğ

• Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #24 : 11 Aralık 2006, 01:12:25 »

Irktaşlarım ,çerkezler son yıllarda büyük bir gruplaşma içerisindedir her çerkez nereye giderse oradakilerle tanışıpkaynaşmada ve birlikte hareket etmektedir dikkat edilmesi gerek şimdilik sorun yok ama zamanın ne getireceği belli olmaz!

AttilaHun

• Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #25 : 11 Aralık 2006, 01:16:30 »

Yoğun olarak yaşadıkları Adapazarı-Düzce-Bolu civarında bir ara devlet kurmaya kalkıştıklarını duymuştum. Doğru mudur?

OguzTurku

• Türkçü-Turancı
  • **
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • BALKANHUNLARI.NET - BALKANLARDA YASAYAN TÜRKLERIN OTAGI.
« Yanıtla #26 : 11 Aralık 2006, 02:42:59 »

Yoğun olarak yaşadıkları Adapazarı-Düzce-Bolu civarında bir ara devlet kurmaya kalkıştıklarını duymuştum. Doğru mudur?
Eger o soysuzlarda yürek olsaydi, daha kendi ana topraklarinda göc edip Türkiye gelmezlerdi.Onlar kim, Devlet kurmak kim, ruslardan kacip Osmanliya siginan lesi bes para etmez cerkezler.

Kürt = Hic bile olamaz.
Hicin bir degeri vardir ama Kürtün degeri asla olamaz.
Pasaeli Torunuyuz, Türküz, Karamanin Akinci Evlatlariyiz, birde Kiyametinin Sonuna Kadar Irkciyiz, Son Basbug Atatürk.

Balkanhunlari Yeniden Diriliyor:http://www.balkanhunlari.net

Deli

• Türkçü-Turancı
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #27 : 11 Aralık 2006, 08:26:43 »

AttilaHun Irkdaşım
 Çerkez Ethem olayının kaynağı bu yüzdendir.İlk başlarda direnişe yardım etmek maksadıyla kurduğu çetesi bir süre sonra genişleyince Çerkez devleti hülyalarına dönmüş.

Başka olarak Çerkez Ethem Yozgatlı Çapanoğlu'nu kıskandığı için  Çapanoğluyla Başbuğ'un arasını bozan ve Çapanoğlu'nun katline sebep olanda bu it diye duymuştum.

Saygılarımla

ARSLAN HAN

• Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #28 : 15 Aralık 2006, 11:44:17 »

ÇOK YAŞA TÜRK IRKI !

ARSLAN HAN

• Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #29 : 15 Aralık 2006, 11:48:42 »

çerkes ler sivas tokat yöresinde de yoğun olarak yaşamaktadırlar maalesef ülkemizde çok sayıda çerkes abaza vardır çünkü rus zulmünden kaçan kafkasyalılar osmanlıya sığınmıştır osmanlı da onları anadolu ya yerleştirmiştir tabi ki çok önce leri yerleşenler de vardır abazalar aslında çerkes lerden daha tehlikelidir ülkenin her yanında dernekleri vardır önlem alınmalıdır

HunTürk Türk Otağı açılış tarihi Mayıs 2005. Gökbörü Türkçüler Türkçü Turancı. Ulak bilgimiz soruhunturk { @ } gmail [.] com adresinden ulaşabilirsiniz.
Yazılım:
Ağımız Mozilla Firefox tarayıcı özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır.Yüksek Çözünürlükte(+1024) en iyi performansı verecektir.

Bu sayfa 0.102 saniyede 23 sorgu ile oluşturulmuştur