Gönderen Konu: 'İnkılap Tarihi' dersinin kalkması gündemde!  (Okunma sayısı 3613 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Güneydoğulu

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
YÖK, üniversitelerde İnkılap Tarihi dersi okutulması uygulamasının kaldırılması üzerine çalışma yapıyor.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, üniversitelerde Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersinin kaldırılması gündemde. Yükseköğretim kanunundaki " Atatürk milliyetçiliğine bağlı" öğrenciler yetiştirme hedefi doğrultusunda konulmuş olan dersin kaldırılmasıyla ilgili, "Dersin ve üniversitelerdeki Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüleri’nin kaldırılması için çalışmalar yapılıyor mu" sorusuna YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "Yükseköğretim yasası değişikliği kapsamında bu konular gündemimizde, tartışılıyor" yanıtını verdi.

Güneydoğuda TÜRK!! Dimdik! Ayakta!

Çevrimdışı veli tr

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
  • Alemde şer, Oğuzda er tükenmez.
Ynt: 'İnkılap Tarihi' dersinin kalkması gündemde!
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2012 »
:asker: ülke elden gidiyor atamız elden gidiyor atamıza deccal diyen said nursiyi savunan nurcular hergün artıyor ve gücleniyor ordu yok ediliyor ülke karış karış satılıyor ama bizim bu durumda ne yapmamız gerekiyor gençliğe hitabeyi okuyup düşünmemizz lazım ama birşeyler de yapmamız da gerekiyor.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: 'İnkılap Tarihi' dersinin kalkması gündemde!
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2012 »
 Casus belli . Herkes safini secsin . Bu seferki kurtulus savasi harici düsmanlarimizdan ziyade dahili düsmanlarimiza karsi verilecek . Türkiyeyi icerden fethettiler . Bizimkilerde uyudu . Simdi uyanmanin zamani . Yoksa pisman olmaya vaktimiz bile olmadan , Cumhuriyeti yok edecekler . Atatürkün sahsinda Türk milletine karsi amansiz ve kahpe bir savasin muhatabiyiz . Yarin hilafet ordusunu karsimiza dikecekler . Yeni Türkiyeden kasitlari , kansiz bir ihtilal yaptiklari anlamina gelir . Muhalefet partileride yelkenleri suya indirdi ,teslim oldular . Erbakan ve picleri kanlimi kansizmi olacak dediklerinde , beynine iki mermi sikamadilar yaziklar olsun . Simdi silivride aglasiyorlar .
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı OrkanBey

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 57
  • ATAM Türküm,övünüyorum ve izinden yürüyorum
Ynt: 'İnkılap Tarihi' dersinin kalkması gündemde!
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2012 »
   Yüregine saglik Motun Yabgu andasim, ne de güzel anlattin.

   Ulu önderimizi erkenden bizden ayiran zihniyetin, yillarca memleketi parcalamak ugruna hazirladiklari oyunu, güclü bir ordu olarak tehlike olarak algilamadin ve önlem almadiysan, sonucuna katlanacaksin.
   Ancak benim anlamadigim;
 
   Daha önce tehlike olarak görüp de iki parti kapattirmis bir ordu, nasil bu kadar kisa bir zamanda gücten düserek, AKP ile mücadele edemez ve pes eder? Demek ki durum göründügünden daha vahim, tüm düsmanlar bir olup, kac koldan saldiriya gecmis durumdalar.

   Ben sahsen, kaldirilmasi gündemde olan Atatürk ve  Inkilap Tarihi kitaplarindan ögrendiklarime göre, bu vatan ne kahramanlar dogurdu ve bu millet özgürlügü icin neleri feda ederek kisa sürede mucizelere imza atti, daha ne mucizelere de imza atacak.

   Ve ayrica, halen kurtulusumuz icin bir B planinin beklemede olduguna inaniyorum, umarim yanilmiyorumdur, bu planin parcasi olarak gururlanmak isteyen cok Türk taniyorum, bunlardan birisi de benim.

   Tanri Türk Irkini Korusun.
Alma Türk'ün AHINI
Cikar elbet bir gün ACISI
SABIR nedir en iyi biz biliriz
Kalmaz yerde hicbirimizin asil KANI

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: 'İnkılap Tarihi' dersinin kalkması gündemde!
« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2012 »
Sizinde yüreginize kaleminize saglik degerli Orkanbey kardesim . Paylasimlarinizi zevkle okuyoruz sagolun varolun . TTK:
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Ynt: 'İnkılap Tarihi' dersinin kalkması gündemde!
« Yanıtla #5 : 01 Eylül 2012 »
Andalar isterseniz Sabahattin Önkibar'in 28.06.2012 tarihli köse yazisini bir okuyalim:


Ağlayan komutanın avukatı Fethullah Gülen iyi mi ?


Ağlayan komutan ifadesi ile kastedilen kim midir?
PKK’nın şehit ettiği Mehmetçiklerimiz için gözyaşı döken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’dir!
Bu satırların yazarı dahil pek çok çevrenin, yanlış yorumlanır ve PKK ile mücadeleyi olumsuz etkiler kaygısı ile ağlamasını eleştirdiği bu komutana hiç umulmadık bir yerden açık bir destek geldi!
Nereden mi?
Pensilvanya’dan!
Evet, Fethullah Gülen isim vererek, Necdet Paşa’nın avukatlığına soyunarak ağlaması insanidir ve takdir edilmelidir buyurdu iyi mi!
Dehşet içindeyim ve yorumda güçlüğüm var. Zira Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıllar yılı hedefe oturtup söven, aşağılayan ve itibarsızlaştırmak için çırpınan Fethullah Gülen’e sempati duyan Zaman Gazetesi ile Samanyolu TV değil miydi?
Sadece o da değil!
Balyoz davasında yapaylığı tescillenmiş delillerle yargılanan, subay ve generalleri yargı süreci bitmeden peşinen suçlu ilan eden bunlar değil miydi?
Peki ne oldu da Pensilvanya mukimi Necdet Paşa’yı sahipleniyor?
Yoksa Necdet Özel, Hilmi Özkök’ün şişmanı mıdır?
Şişmanlıktan kastım ne midir?
Yıl: 2000.
Fazilet partili bir grup ABD’ye gider ve gitmişken Fethullah Gülen’i de ziyaret eder.
Grupta olan Nazlı Ilıcak Fethullah Gülen’e sorar:
- Hocam askerin bu zulmünden ne zaman kurtulacağız?
- Fetullah Gülen: Hilmi (Özkök) Genelkurmay Başkanı olduğunda!
- Nazlı Ilıcak: Hilmi Özkök sağlam mı?
- Fetullah Gülen: Ne diyorsunuz. Biz onun albaylıktan generalliğe terfi ettirildiğine bile çok şaşırmıştık.
Bu anekdotu bize aktaran, o konuşmaya şahit olan, Nazlı Ilıcak’ın o yıllarda üçüncü eşi olan AKP eski mebusu Emin Şirin’dir!
Fethullah Gülen’in şimdi Necdet Özel’i sahiplenmesi ne hikmetse, bana o diyalogu hatırlattı ve Necdet Özel, Gülen’in gözünde Hilmi Özkök’ün şişmanı mıdır şeklinde bir kuşkuya itti!
Haksız mıyım?




Sabahattin Önkibar'in bu belge niteligindeki yazisini okuduktan sonra durumun vehametini görebiliriz. Cumhuriyet büyük ölcüde tasfiye edilmistir, her türlü alt yapiyi olusturarak bu tasfiye durumunu sadece kagit üzerinde resmiyete dökmedikleri kalmistir onuda önümüzdeki günlerde yürürlüge koyacaklari yeni anayasa maddeleri ile ilan edeceklerdir.