GENEL KONULAR OTAĞI > GÜNCEL

ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!

(1/7) > >>

Kurtkaya:
ANNEMİN KÖFTESİ YALANI ve GERÇEKLER!

Anlaşılan GDO'dan önce başka bir sürü sorunumuz var.

Aşağıda yer alan bilgiler; Yemek Sanayici ve İş adamları Derneği ve Ankara Sanayi
Odası Gıda Komitesinin verileridir.

Bu raporun tamamını çok uzun olup kısaltılarak buraya eklenmiştir.
Şimdi okuyacaklarınız karşısında sıkı durun!

"Soya Kıyması" adıyla satılan ürün yağı alınmış soya küspesidir.
25 Kg torbalarda kg fiyatı 1,5 TL civarındadır.

Kullanırken ılık suyla ıslatılır 1 kg soya kıyması 3 kg su emer.
Yani kullanım fiyatı kg da 50 krş tan aşağı olur.
Gerçek etin 20 TL/kg olduğu yerde tabii ki bunu önce sermaye kullanır.

Maret, Pınar vs gibi hazır tıp annemin köftesi gibi köftelerin tamamı soya katkılıdır.
Şirin gözükmesi içinde mix kıyma, soya proteini vs. gibi farklı isimlerle ambalaj üzerinde yazılmaktadır.
Yani et diye soya küspesi satıp, annemin köftesi gibi aynen diye reklam yapıyorlar.

BİTMEDİ: Bu soya zımbırtısı granül veya toz halinde, beyaz, açık kahve, koyu kahve, kırmızı, yeşil renkleri vardır.
Tadı nötre yakındır.
Cevizle karışıp baklavaya, kıymayla karışıp köfteye, unla karışıp ekmeğe,  keke vs.ye giriyor.

Marine kuşbaşı diye bir et satılıyor şimdi, normal kuşbaşı etten ucuz.
Bir özel kimyasal karışım suyla ete emdiriliyor. % 20 su basılıyor ete, böylece fiyatı ucuzluyor.
Ancak bu tuzlar sizin kalp, şeker, tansiyon vs, rejimlerinize zarar verir mi bilmiyorsunuz.
Yemeğe tuz atmıyorsunuz, ama başka tuzları bilmeden yiyorsunuz.
Yemek şirketinizin et giriş faturalarında "mix kıyma" ve " marine kuşbaşı" var mı, bir kontrol edin bakalım.

PEYNİR ALTI SUYU TOZU:
Adı üstünde, peynir üretiminde kalan su sıcak plakalara püskürtülüyor, buharlaşma sonucu elde edilen toz işte.
Nerede kullanılıyor?
Peynirli çizi de peynir mi var zannediyorsunuz?
Tüm bisküvi ve kek sektörünün birinci sınıf dolgu maddesi.
Kg fiyatı 50 kuruş gibi bir şeydi.
Yediğiniz bisküvi, kek, kraker vs paketlerin üzerini bir okuyun bakalım içinde şeker ve un dışında tanımadığınız kaç kalem malzeme var.

Bir top keki toptancısı 15 krş a satıyor. Anam-babam usulü un, yumurta ve yağ ile yapsanız 30 kuruş malzeme maliyeti var, ambalaj, üretici karı, nakliye ve toptancı karı vs eklenince nasıl o fiyata satılabiliyor?
Çünkü kek değil kek benzeri kimyasal bir şey alıp yiyoruz.
Paketin üzerini okuyun anlarsınız.

Bezelyenin kurusu öğütülüp fıstık süsü verilerek tatlılara konuyor.
Pul biberin, karabiberin, kimyonun vs, kilosu 5 TL ye satılan sucuklarda gerçek baharat mı var sanki.
Bazılarında zaten sucuk benzeri ürün yazıyor.

Bir danadan 25-30 kg sinir çıkıyor. 40 derecede dondurup öğütüyor sinir unu yapıp sosise basıyorlar.

Şarküteri ürünlerine dikkatli bakın. %100 dana diyor, dana eti demiyor, anlayın işte.

Tavukların boyun, taşlık, kanat ucu vs gibi ticari değeri olmayan her yeri kemikleriyle öğütülerek "mekanik kıyma " isimli bişi yapılıyor.

Tüm tavuk sucuk ve salamlarında bu var, siz tavukların göğüs etlerinin kıyma yapıldığını sanıyorsanız fena yanıldınız.

Bütün bu işler T.C.Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı izni ile yapılıyor.

Tamamen ve her yönüyle gıda terörünün cenneti olan yurdumuzda izinle bunlar yapılırken siz varın kaçak yapılanları düşünün!

Bütün ekmeğe tavuk döner 2 TL.
Yiyelim yemesine de, 3/5 i işkembe, haberiniz olsun!

GDO ne ki o daha yeni fark edildi, devede kulak bile  değil.

Bunlar işin yemek faslı, daha gıda ambalajları var, koruyucular var vs. vs.

Haydi buyurun yiyin.
Afiyet olsun..!

                              Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun.

Almıla:
Bu yazılanları okuduktan sonra gelde et ve tavuk ürünleriyle, kek, büsküvi vb. hazır yiyecekleri ye yiyebilirsen?
Millete soya küspesini et diye afiyetle(!) yediriyorlar. Hem de devletin verdiği izinle!
TTKvY

YALNIZKURTKARAGÜLLE:
Bilgilendirme için teşekkür ederim,konu sosyal paylaşım vitrinine de tarafımdan konmuştur. :evil:

YALNIZKURTKARAGÜLLE:
ŞİMDİ HABERLERDE DUYDUM... :-o

Çinliler şimdi de yumurtayı evet bildiğimiz tavuk yumurtasının sahtesini, çakmasını üretti. Tavuk yumurtasının yarı fiyatına mal edebiliyorlar. Amman dikkat...

Nasıl mı? işte şu şekilde:

1. Önce malzemelerimizi temin ediyoruz



2. Sonra yumurta kalıbımızı ve karıştırma kabımızı hazır ediyoruz



3. Karışımımızı kalıbımıza döküyoruz. Unutmayın bıldırcın yumurtası yapmak isterseniz daha küçük bir kalıp kullanmanız gerekir.



4. Yumurtanın sarısı artık hazır. Şimdi de sarısının üstüne yumurtanın akını oluşturalım.



5. Yumurtanın içi artık tamam. Kabuğuna geldi sıra.



7. Gerçeğinden ayırt etmek ilk bakışta çok zor



8. Şimdi iki yumurta kırıp sahanda yumurta pişirebiliriz



9. Afiyet olsun...



Sahte yumurtalar (Çin'liler buna sahte değil insan yapımı yumurta; "fake egg" yerine "man-made egg" diyorlar) Malezya'ya gönderilmiş ilk defa. Neyse ki bildiğim kadarıyla şimdilik Çin'den yumurta ithal etmiyoruz. Bildiğim kadarıyla sarımsak alıyoruz bundan sonra sarımsağa da dikkat!

İnsan yapımı yumurta doğal olmadığı için elbetteki yararından çok zararı var.


Malzeme                     Kullanım amacı                Yan etkileri ve zararları
Glucolactone               Kıvam arttırmak için        Metabolizmada bozulmalar
Benzoic acid                Koruyucu madde            Beyin ve sinir hücrelerine zararlı. Karaciğere zararlı
Calcium Chloride         Yumurta Kabuğu            Sinirlere ve karaciğere zarar verir. Vücudun kan üretmesini engelleyebilir.
Cellulose                     Katkı maddesi                Metabolizmada bozulmalar
Alum                            Yumuşatıcı                     Sinirlere ve karaciğere zarar verir. Vücudun kan üretmesini engelleyebilir.
Amino Acid                   Katkı maddesi                Metabolizmada bozulmalar
Gıda boyası                 Yumurtanın sarısında   
Sodium alginate          Yumurtanın sarısında ve akında   
Jelatin                         Yumurtanın sarısında ve akında


Sahte, çakma pardon insan yapımı yumurtayı doğalından nasıl ayır edebiliriz.
-Öncelikle görünüşü fabrikasyon olduğu için daha kusursuz. Aynı boy, şekilde. Daha pürüzsüz.
-Sallandığında ve kabuğuna vurulduğunda gelen ses farklı
-Kokusu çiğ ete benzer
-Kabuğunu kırdığınızda çıkan sarısı da pürüzsüz, daha parlak. Şekli de daha düzgün
-Eğer hala farkedemeyip pişirip yediyseniz emimki tadı da berbattır...

YALNIZKURTKARAGÜLLE:
GIDA TERÖRÜ'NE DEVAM !..



Mc Donalds'ın Happy Meal menüsü...

74 ayın sonunda bile bozulmayan, çürümeyen, küflenmeyen, böceklerin bile gelip yemeye yanaşmadığı bir yiyecek!

Bu menüde iyi olan tek şey, ambalaj kağıdı, bir tek o bozulmaya başlamış.
:evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  SAĞLIKLI YAŞA, SAĞLIKLI ÖL ....  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:


Son bir kaç yıldır Avrupa'daki mezarlıklarda bazı insan cesetleri çürümüyor.

Çünkü Avrupa sanayi devrimi geçirdi, aşırı kirlendi ve uzun yıllardır hep konserve ve koruyuculu gıda üretiyor. Dolayısıyla insan kimyasallarla, koruyucularla kendini mumyaladı. Vücuduna onlar birikti, atamıyor. Çürümüyor, şimdi insan cesetleri...

İnsanlar çürümemeye başladıysa gezegenin biyolojik yapısı ölen diğer bitkileri hayvanları nasıl çevirecek? Biyolojik çevrim olmazsa dünya ölü bataklığına dönüşecek.

Prof. Barbaros Çetin

*Tüm hazır gıdaların içerisinde ve fast foodlarda bozulmayı ve çürümeyi engelleyici madde olan "monosodyum glutamat" kullanılıyor...

Çin Tuzu olarak adlandırılan bu maddenin zararları ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunlardan bazıları:

1-Kanser, Alzheimer, Huntington, Parkinson gibi hastalıklara yol açmak.

2-Bebeklerde ve çocuklarda zeka gelişimini yavaşlatma.

3-Fazla miktarda kullanıldığında baş ağrısı, (migreni olanlar için) migreni tetikleme, ensede yanma hissi.

4-Düzenli tüketiminde; yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, böbrek ve karaciğerde önemli hasarlar.

Vb.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git