Gönderen Konu: BANU AVAR VE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ  (Okunma sayısı 3206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yuceltanay

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 24
Türk Milliyetçiğini, Marksizm, Maoizim kalıplarına sokamayız bu iki ideolojide Türk dünyasının en büyük düşmanlarındandır. Maoizm , Yeni Çin Milliyetçilinin Marksizm sosuna batırılmış halidir.


Türk milliyetçileri emperyalizmin her türlüsüne karşıdır. Emperyalizmin iyisi, kötüsü olmaz, emperyalizmin amacı sömürü ve kolonizasyondur.

Türkiye'de kendilerine ulusalcı deyip Kemalist etiketini kullanarak Çin halk cumhuriyeti denen uluslar hapishanesinin sözcülüğüne soyunanlar var.

Banu Avar, biz Türk milliyetçilerini derinden yaralamıştır. Bir Çinli gibi konuşarak Doğu Türkistan bağımsızlık hareketini teröristlikle suçlamak, ne Türklüğe sığar, ne de Kemalistliğe,  Atatürkçülük: Amerika'yı emperyalizmle suçlayıp Çin'e gelince susmak değildir.

Türk Dünyasının tarihsel iki düşmanı vardır. Çin ve Rusya dün öyleydi bugünde öyle değişen bir şey yok.

Doğu Türkistan bağımsızlık hareketinin lideri Rabia Kadiri CİA ajanı olmakla suçlayan Avar'ın, şundan haberi yoktur. Doğu Türkistan  halkı  bağımsızlık mücadelesi vermektedir..ve  umut bağladıkları Türkiye'den  en  ufak bir yardım göremezken.. Doğu Türkistanlı mülteciler, Türkiye'ye girememektedir. Rabia Kadire söz verilmesine rağmen Türkiye'ye giriş vizesi verilmemektedir.

Türkiye'ye giremeyen Doğu Türkistanlılar mecburen bağımsızlık hareketini Almanya ve Amerika üzerinden yürütmektedir.

Evet, Amerika Çine karşı Doğu Türkistan ve Tibet kartlarını kullanabilir. Fakat bu Doğu Türkistan'ın Çinin işgali altında Çin sömürgesi bir Türk yurdu olduğu; Çin emperyalizmine karşı bağımsızlık mücadelesi verdiği gerçeğini değiştirmez.

Bir Türk, Doğu Türkistan için Çince''Xiang''(Yeni kazanılmış toprak, sömürge)  ismini kullanırsa onun Türklüğünden şüphe etmek gerekir. O…ulusalcı, Kemalist değil Çincidir.

Doğu Türkistan bağımsızlık hareketiyle, Türkiye'deki Kürtçü ayrılıkçı hareket arasında bağlantı kurmak isteyen sahte ulusalcılar şunu unutmasınlar.

Çin tarihin en büyük terörist ve asimileci devletidir. Tarih, Çin'in Doğu Türkistan'da soydaşlarımıza yaptığı insanlık dışı muamelelerle ve soykırımlarla doludur.

Çinin Doğu Türkistan’da uyguladığı mecburi Doğum kontrol istasyonları evlerinden zorla alınarak 7-8 aylık olmasına bakılmadan gayri sıhhi ortamlarda yapılan sözde kürtajlarla "Kota dışı hamile kaldı" suçlamasıyla açıkça katledilen Doğu Türkistanlı anne ve bebek cesetleri Çinlilerin Soy, Soykırımına en iyi örnektir.

Türkiye'deki Çincilerin 1933' te kurulan  "Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti"    1944'de kurulan "Doğu Türkistan Cumhuriyetinin batılı güçlerin kurdurmuş olduğu şeklindeki yalanları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. 

Sözde  ulusalcılar,   Doğu Türkistan  özgürlük savaşçılarını  CİA  ajanı diye karalama yerine  Çin uluslararası  Pekin radyosunda çalışan Doğu Perincekin Kızı Kiraz Perincek  hangi ülkenin ajanıdır.?  Diye sorgulamada bulunsunlar.

Kemalizmi maske olarak kullanan aslında Maocu sahte ulusalcılar şunu hiç sorgulamıyorlar. Çin sömürgeciliğinin 5000 yıldan fazla tarihi geçmişe sahip olan dünya kültür mirasında yer alan tarihi Türk şehri Kaşgarı Neden yıkıp han Çinlisi göçmenlerden meskûn yeni bir Kaşgar kenti inşa etmek istemektedir?

Bugün Doğu Türkistan'ın birçok kentinde üniversitelerde Uygur Türkçesiyle eğitime son verilmiştir, Eğitim tamamen Uygur gençlerini asimile etmek için Çince yapılmaktadır.  Hani   sahte  ulusalcıların  Öve ,öve bitiremedikleri  azınlıklara   kendi dillerinde eğitim hakkı ve kültürel  özerklik vardı..

Tabiî ki Uygurlar ve Türk halkları Doğu Türkistan'da azınlık değil kadim haklarındandır. Bu gerçeği unutmayalım..!

Ülkemizin sahte ulusalcıları  Ruslar  ve Çinlilerle Avrasya birliği  savunuyorlar fikirleri  o  kadar çelişkilerle doludur ki .

Şunları göremiyorlar. Rusya'yla  Avrasya  birliğini savunurken  Ermenistan'ı destekleyen en büyük gücün  Rusya olduğunu Karabağ'da, Hocali'de, Şuşa'da   Azerbaycan Türklerini katleden Rus 336  mekanize tugayının askerlerinin   ,Rus askeri oldukları bilmeyecek kadar ahmaklar  mi..?  yoksa   Ermenistan'ı   Türk toprakları üzerinde kurdurtan gücün Rusya olduğunu bilmiyorlar mı?

İster  Türk milliyetçisi  diyelim,ister ulusalcı, Türk Dünyasının  bağımsızlık hareketine Türk  bakış açısıyla bakmalıyız,Çinin .Rus'un bakış açısıyla Türk dünyasına bakanlar.. Çin ve Rus Emperyalizminin gönüllü ajanlarıdır.

 Yücel Tanay
http://www.eskisehirturkocagi.org/site-haritasi/makaleler/alinti-yazilar/1306-banu-avar-ve-turk-milliyetciligi-yucel-tanay.html
yücel tanay

Çevrimdışı Barlas84

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
Ynt: BANU AVAR VE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2016 »
Rusya'dan alacağımız çok şey var. Rusya Türklerinin daha çok anadillerini kaybetme ihtimalini gözlerimle Kazan'da gördüm. Çin'de yasaklar ve katliyamlar daha çok asimilasyona karşı direnç oluşturuyor. Rusya'da bu kalmadı. ilginçtir ama çatışma hiç olmaması Türkistan'ın hayrına değil. Bu yüzden çin ejderadasındN önce rus ayısını yenmek gelir yada gelmelidir. Tabiki Türk kandaşlarımızı hayatı bizim açımızdan önemli. ama ruslar balkanları kışkırtırken romenleri yada bulgarların hayatlarını düşünmedi.onları savaştırdı

Çevrimdışı yuceltanay

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 24
Ynt: BANU AVAR VE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2016 »
  Özellikle  Tatar aydınları arasında bir mankurtlaşma var, Kırımın  Rusya tarafından işgalini destekleyen  Tatar   Prof.a  ve Ryine Rusyanın   Kırımı işgalini destekleyen Gagavuzlara Antalya-Kemerde   rastladım şok oldum !
yücel tanay

Çevrimdışı Barlas84

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
Ynt: BANU AVAR VE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2016 »
 Nasıl ki 2.dünya savaşında bir kısım Kırımlı almanların yanında yer alırken diğer bir kesimi sovyet saflarında savaşmayı tercih etmiştir. Banu Avar gibi Kırım Türklerin arasından da bugünün avRUSyacılar çıkmıştır.Sınırlar ötesinde kitabında rusya için tek kelime olumsuz cümle kurmadı .

Yine de Ukrayna içinde AB ve Nato adayı bir özerk bölge olmasındansa Rusyada kalıp sürgün yiyen varlıklarını ve hayatlarını kaybedenler için gelecekte hesap sorulacak muhattap ülke Rusyadır.

Hal böyle olunca kimi aydınlar Tatar meclisi ve yerel medya kanalları sözde referandum sonrası rus polisi tarafından basılmasına rağmen  Rusya federalizmin içinde kalmayı yeğlemiş olanlar çıkabilir.Kuzey Kıbrısın avrupa birliğine katılması kadar kötü bir durum Ukrayna ile Kırımın kaybedilmesi de asimilasyonu hızlandırır diye düşünüyorum. Bu demek değildir ki Rusya'nın Kırımı ilhakı meşrudur. Türkiye bu hesaba göre gelecekte tekrar yarım adada ve Rusya'nın diğer özerk bölgelerinde de etkili olabilir.