Gönderen Konu: 2015 Milletvekili Genel Seçimleri (7 Haziran - 1 Kasım)  (Okunma sayısı 27157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SercanErdoğan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
yazıklar olsun! kürtler ülkücü hareket ile aynı millet vekiline sahip oldu!

Öcalan köpeğinin yiğeni meclise girebiliyor ama Teröriste kurşun sıkan Osman Paşa sadece 15000 oy aldı ve meclise giremedi!

Allahım nasıl bir millet olduk biz. Benim kendi yurdumda Türklüğüme gösterilen bu kadar düşmanlık sabırlarımızı daha ne kadar zorlayacak?

Ne zaman uyanacak bu millet?

Çevrimdışı Işbara Alp

  • TTK
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
  • Tanrı Türkü Korusun
Türk diyen,Türklüğü savunan tek parti MHP'dir . Ne Mutlu TÜRKÜM diyebilen tek partidir. AKP'nin, CHP'nin ve HDP'nin ne mal oldukları ortadadır. Yani biz Türkçülerin başka partiye gitmeleri saçmalık olur. MHP'nin kötü yanları yok değildir.Ancak vatan elden gitmektedir. Teröristler meclise girmişken MHP şöyle yaptı , böyle yaptı dememiz saçmalık değilde nedir? Biz Türkçüler'in başka bir alternatifi yoktur. Türk diyen , Ne Mutlu TÜRKüm diyen, söz sahibi, Türklüğü savunan tek parti MHP'dir. Bu kadar söz sahibi,Türklüğü savunan başka bir parti varsa söyleyin gidelim o partiye verelim.
GÖNLÜNDEKİ YARALARIN KANINI DİNDİR YÜZDE YÜZ TÜRK OLDUĞUN GÜN CİHAN SENİNDİR

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2148
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
O partiyi, bu partiyi doğrudan yerin dibine sokmanın veya hak etmediği şekilde yüceltmenin gereği yok.
Seçim sonuçları üzerine herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir.
Canımızı yakan bir gerçek var ki kürt siyasal milliyetçiliği çok yükselmiş ve bu yükseliş önümüzdeki zamanlarda Türk milli varlığı ve kimliği için ciddi tehditler oluşturacak mahiyet kazanmıştır.
Bu sonuca; yağmurdan kaçarken doluya tutulmak denir. AKP denen beladan kurtulalım derken kürt terörünün uzantısı olan daha büyük bir belaya düçar kalındı.
Türk Milletini zor ve ağır bedeller ödeyeceği günler bekliyor dersek karamsarlık etmiş olmayız.
Dilerim bu sonuç milli vicdan ve bilincin dirilerek milletin kendine gelmesi için sarsıcı bir uyarıcı işi görür.

Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla..
Çağrıbey.


Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2391
  • TTK
HDP denen GDO'nun geleceği belliydi zati. Şu ya da bu, Alevî seçmenin destekleriyle geldi. Ankara Tuzluçayır'a gidenler görmüşlerdir yapıyı.

Kürtlük bilinci AKP'nin sayesinde artıkça İslâmcı Kürtlerin AKP ya da Saadetten ayrılması bir çok aşiretin bunlara dönmesi, üstüne Sol ve özellikle Avrupa Alevî derneklerinin desteği ile bu duruma geldiler. Şunu dileyelim ki inşallah bu Kürtlerin dışındakiler partiden ayrılarak en azından sayıyı indirmeleri.

Zamanında gün geçtikçe durum iyiye gitmeyecek derken bundan bahsediyorduk. Demokrasi dediğimiz bu işte. Gereksiz bir yönetim biçimi.

TTK
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı Bozok

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 34
Bu memlekette kürdofillerin epeyce çok olduğunu bilirdim ama bu denli çok olduğunu tahmin etmezdim. Ne çok kürdofil varmış böyle?
Yıllardır akpnin kendisi dışındakileri yok sayan tavrı akp karşıtlarında kin ve düşmanlığın daha da şiddetlenmesi sonucunu doğurdu. Özellikle CHP seçmeninin bir kısmı, akpyi kendi partilerine oy vererek etkisizleştirmek yerine, hdpnin barajı asmasını sağlayarak akpyi etkisizleştirmek gibi, bir başka büyük sıkıntı doğuran, yolu izledi ve malum durum ortaya çıktı.
Demokrasi denen melanet Türklüğün aleyhine işleyen ve Türk düşmanlarının sığınağı haline gelen bir yöntemdir.
Demokrasi, her zaman olduğu gibi, bu defada Türklük düşmanlarının Türk'e düşmanlık etmek ortak paydasında toplaşarak akp ihanetinden daha büyük yıkımlara yol açacak kürt ihanetini önemli siyasi güce kavuşturup, kürdün terörist kimliğini örtbas ederek demokrasi şampiyonu gibi görülmesine vesile olmuştur.
Ben kişisel olarak, Türk Milliyetçilerinin kerhen de olsa verdikleri oylarıyla, hem oy yüzdesini ve hem de milletvekili sayısını artıran MHP'nin o kadar sevinilecek bir başarı kazandığı görüşünde değilim.
Bütün kürtler, yanlarına eski marksistleri, ermeni, süryani, gay, lezbiyen vs. ve çok büyük ölçekli olmasa da şirazesini kaybetmiş bazı alevi topluluklarını da katarak hdpye oy veriyor ama MHP Türklerin tamamından oy alamıyor. Yıllardır bu gerçek görmezden gelindi.
Biz her ne kadar karşı çıksak da memlekette işler demokrasinin gereği olan oy verme yoluyla belirlendiğine göre MHP de oylarını artıracak ve buna bağlı olarak da vekil sayısını çoğaltacak bir takım açık veya gizli ittifaklar yaparak akpyi hırpalayan ve ona alternatif olduğunu ortaya koyan bir imajla çok daha ciddi sonuçlara ulaşabilirdi.
Şimdilik demokrasi adlı sistemi değiştirmeye güç yetiremiyorsak-ki öyle- o halda oyunu kurallarına göre oynamak gerekir.
Burada hemen bütün kandaşlarımızın ortaya koydukları ortak irade gibi biz partici değiliz ve ne yazık ki parti işlerinden, daha doğrusu siyasetten anlamıyor ve bu kıvırmanın birinci koşul olduğu dansözlüğü, doğal olarak, yapamıyoruz.
Madem halihazırdaki sisteme göre oy ve milletvekili sayısını artırmak yegane amaç öyleyse MHP, saadet ve bbp'yi, bir-iki milletvekili vererek, ittifaka razı etmek suretiyle %20 yi aşan bir başarıya ulaşabilirdi.
Siyasette matematik kanunları işlemiyor ve 2+2=4 etmiyor. Eğer doku uyuşmazlığı varsa bazen 2+2=1 ettiği gibi bazende konjonktür öyle müsait bir hale geliyor ki 2+2=8 ve hatta 10, 12 edebiliyor. Benim gördüğüm bu seçim konjonktür milletin akpden bıktığı ve kurtulmak istediği yönündeydi ve MHP adlarını yazdığım partileri ve varsa ve olabiliyorsa diğerlerini de saflarına katarak-ki MHP'nin duruş ve düşünüş olarak saadet ve bbp den öyle aman aman bir farkının da olduğu söylenemez-biraz önce matematiksel olarak ortaya koyduğum neticeyi elde ederek hem akp nefretini kendinin siyasi kazanımına dönüştürür ve hem de akpden kurtulmak için hdpnin kucağına düşülmesi belasını bertaraf etmiş olurdu.
Seçim öncesi bbp ve saadet partisinin bir, iki milletvekiline fit olarak MHP çatısı altında seçime girmek istedikleri basında yer almıştı.
MHP yönetimi hangi düşünceyle böyle bir tavır sergiledi bilemiyorum ama bbp ve saadetin ittifak görüşmesi yapmak için yaptıkları randevu taleplerini bile cevapsız bırakmıştı.
Madem siyaset yapılıyor ve güç demek oy ve milletvekili sayısı demekse MHP bazı manevralarla oyunu ve buna bağlı olarak da vekil sayısını misli misli artırabilirdi.
Bazı şeyler için geriye dönüş yok ve MHP iktidar odaklı bir hedefi olmadığı veya psikolojik olarak kendisini iktidara layık görmediği için epey bir fırsatı kaçırdı.
Görünen o ki halihazırdaki duruma göre siyaset kilitlenmiş durumdadır. Önümüzdeki günler hem döviz fiyatlarının fırlaması ve hemde uzatmaları oynayan ekonominin düşüşe geçmeye başlamasıyla siyaseti geri plana itip başka bir gündeme-ki gerçek günden hep buydu- yani ekonomiye odaklanacak ve daha önceden sergilenen birçok senaryo yeni baştan sahneye konarak Türk Milletinin varlığı sömürülecektir.
Bir çivi bir nalı tutar diye başlayıp bir milletin kurtuluşuna doğru giden tümevarım mantığı en çok milletin kaderini doğrudan etkileyen siyaset için geçerlidir.
Keşke daha az kötü olan MHP akpden boşalan alanı doldurabilseydi de memleketin kaderi;  itin, kürdün ve neidiğü belirsiz bilcümle hainin eline kalmasaydı.
Milliyetçilik özveri demektir. Bu özveri tabii ki, sadece romantik bir söylemden ibaret değildir. Milletin ve memleketin selameti ve vatan hainlerine fırsat vermemek için bazen içine sinmese de bir takım manevraları yapmak hayati bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor.
Demem o ki milliyetçi olduklarını ileri sürerek siyasete soyunanlar memleket gerçeklerini de dosdoğru görmek, okumak ve değerlendirmek zorundadırlar.
Bir de milliyetçilik iddiasında olup da elini taşın altına koymaktan kaçınan, hiç bir somut iş yapmayıp sadece eleştiren ve bilirkişi edasıyla ahkamlar keserek hariçten gazel okuyan takım var ki bu tarife girenler de bir başka sıkıntı ve muamma.
Bu tarif, itiraf etmek gerekirse, birazcık, bize de uymuyor değil.
Son söz olarak Türk Milliyetçileri her yönleriyle kendilerini gözden geçirip hayatın ve memleketin gerçeklerine göre yeni yol ve yöntemler geliştirmek zorundadır.
Tabii önce "eğri okun doğru hedefe varmayacağı" gerçeği doğrultusunda Türk Milliyetçisi ve Türk olmanın gereğini yerine getirerek işe başlamak lazımdır.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

Çevrimdışı SercanErdoğan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
29 Mayıs 2015 tarihinde yapılması planlanan Vatan Partisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinin çakışması
tartışmasında Adana Seyhan İlçe Seçim Kurulu'nun SP'li üyesi,Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan lehine fikir değiştirmişti.
Buna sebep olarak ise genel merkezden gelen istek olduğunu belirtmişti.

Ölümünün 75’inci yılında tüm yurtta anılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk
hakkında “Olmasaydı da olurduk” yazılı ilan veren AK Parti Uşak Milletvekili Adayı Eyüp Gökhan Özek
Alperen Ocakları eski Genel Başkanı,BBP eski Mkyk Üyesi, BBP Genel Başkan eski Baş Müşaviri idi.

Ben tartışma yaratmak istemem ancak AKP, BBP ve SP ayrı gibi dursalarda hep aynı şeylere hizmet etmişlerdir.
Hepsindeki ortak taraf Atatürk milliyetçiliğine yani Türk milliyetçiliğine karşı olmalarıdır.

MHP onlar sayesinde meclise 5 hatta 8 tane millet vekili soksa ne değişecekti?
Meclise girince AKP tarafına geçmeyeceğinin garantisini kim verebilirdiki?
Böyle bir durumda en çok yıpratılacak ve oy kaybedecek MHP olmayacakmıydı?

DÜSMANA TAVİZ VERİLMEZ. Taviz bir fedakârlıktır. Ancak dosta karsı yapılır.

Ben eleştirsemde kızsamda Bahçeli dik durmuştur bu konuda.

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Sonucunun sürpriz olmadığı bir seçim oldu. Başta kürtsever CHP'liler olmak üzere herkes elbirliğiyle kürtleri, rüyalarında bile göremeyecekleri, büyük bir başarının sahibi yaptılar.
Gelinen nokta ve içerisinde bulunduğumuz durum Türklük için öylesine bir açmaza dönüşmüştür ki AKP kalsa ayrı bir bela, kürt terör örgütü başka bir bela olarak başımıza siyasi ve seçilmiş meşru yapıyla dikildi.
Türk Milleti bu kuşatmadan ivedilikle çıkmanın çarelerini bulmak zorundadır.
Bir yıla kalmadan erken genel seçime gidilebileceği olasılığına göre şimdiden hazırlıklara başlamak gerekir.
MHP aldığı oyla bir yükseliş göstermiş gibi görünse de kürtlerin daha az oyla MHP den daha çok milletvekili çıkartması bu yükselişi gölgede bırakmıştır.
CHP yi öteden beri anlayamadım ve bundan sonra da anlayabileceğimi sanmıyorum. İyi bir söylem ve programla başarılı bir seçim kampanyası yapmasına rağmen yerini ancak koruyabilmesi çok manidar bir durumdur. Bu da gösteriyor ki CHP'nin iç dinamikleri dışarıdan göründüğünün aksine hala çatışmalı ve en küçük fırsatta başka mecralara kayabilmektedir. kürlerin aldığı oyun en az 3-4 puanı CHP'liyim diye geçinen kürtsever ve bir yanlarından da marksist mikrobu bulaşmış; milliyetsiz, sahte laik ve Atatürk istismarcısı kaypakların oylarıdır.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Seçim sonuçlarını hepberaber gördük. Millet olarak ne kadar bozulduğumuz tescillendi, onaylandı.

Erken seçime gidileceğini düşünüyorum. Hükümet kurmak için yapılacak bütün koalisyon ihtimallerinde, olası koalisyonun içinde olan partiler zarar görür vermeleri gereken tavizler ile.

Bence Türkçülerin görevleri bu şartlarda, Türk Milletinde uyumakta olan milliyetçilik duygularını uyandırma yolları aramaktır.
Türkçülerin ikinci görevi ise, Türk dünyasının Türkiye'den ibaret olmadığını herkese her fırsatta hatırlatmaktır. Dış Türklerle kurulan köprüleri pekiştirmektir.
Mesela herhangi Türkçü oluşum adı altında Türkiye dışındaki Türk ellerine resmi ziyaretlerdir.
Türkiye içinde ise, Türkçülerin bir kurultay toplama zamanı gelmiştir.
Temsil'i dahi olsa, dünya Türkçülük seçimleri yapılmalı ve bir Türkçü başkan seçilmelidir.

Bütün Türkçülere çağrı yaparak uygun bir vakitte her yıl tekrarlanan ve resmi mahiyetin kazandırılacağı bir Kurultay.

Bu seçim sonuçlarının bize hükümet kurma görevi vermediği aşikar, bu üstte yazdıklarım veya yazamadığım daha fazla şeyleri yapma görevinin belirdiği de aşikardır.
TTK

Çevrimdışı TaKoveR

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 22
Seçim sonuçlarını hepberaber gördük. Millet olarak ne kadar bozulduğumuz tescillendi, onaylandı.

Erken seçime gidileceğini düşünüyorum. Hükümet kurmak için yapılacak bütün koalisyon ihtimallerinde, olası koalisyonun içinde olan partiler zarar görür vermeleri gereken tavizler ile.

Bence Türkçülerin görevleri bu şartlarda, Türk Milletinde uyumakta olan milliyetçilik duygularını uyandırma yolları aramaktır.
Türkçülerin ikinci görevi ise, Türk dünyasının Türkiye'den ibaret olmadığını herkese her fırsatta hatırlatmaktır. Dış Türklerle kurulan köprüleri pekiştirmektir.
Mesela herhangi Türkçü oluşum adı altında Türkiye dışındaki Türk ellerine resmi ziyaretlerdir.
Türkiye içinde ise, Türkçülerin bir kurultay toplama zamanı gelmiştir.
Temsil'i dahi olsa, dünya Türkçülük seçimleri yapılmalı ve bir Türkçü başkan seçilmelidir.

Bütün Türkçülere çağrı yaparak uygun bir vakitte her yıl tekrarlanan ve resmi mahiyetin kazandırılacağı bir Kurultay.

Bu seçim sonuçlarının bize hükümet kurma görevi vermediği aşikar, bu üstte yazdıklarım veya yazamadığım daha fazla şeyleri yapma görevinin belirdiği de aşikardır.

Birlik şart.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

Çevrimdışı SercanErdoğan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
erken seçime gidiyoruz.

Anlaşılan Akp Mhp üzerine oyunlar oynayarak hatta yapabilirse baraj altında bırakarak tekrardan tek başına iktidarı hedefliyor.
Sizce bu ne kadar başarılı olur?
Ben şahsen bu algı operasyonlarının ters tepeceğini düşünüyorum. Mhp'nin eleştirilecek çok tarafı olmasına rağmen Mhp'ye sonuna kadar destek olacağım. Bu konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum.